Familie van Tilburg

Wat kun je vertellen over t bedrijf?

Wij zijn familie van Tilburg en runnen sinds 1996 dit biologische bedrijf in Oude Tonge. Het is een gemengd bedrijf met melkgeiten en akkerbouw. De hoofdtak is de melkgeitenhouderij. Wij hebben rond de 750 melkgeiten en zo’n 200 stuks jongvee. Vanaf het voorjaar tot in het najaar gaan onze dieren dagelijks naar buiten en grazen ze heerlijk in de wei. Wij passen een vruchtwisseling toe met daarin 3 jarig grasland met klavers, verschillende grassen en plantensoorten zoals weegbree, chichorei en luzerne. In de akkerbouw telen wij natuurlijk voer voor de geiten zoals snijmais en voederbieten.  Verder telen we uien, aardappelen en wortels.

Wat is er te zien?

Je kunt bij ons de melkgeiten, jonge geiten, bokken en lammetjes in hun stallen komen bekijken. We hebben ook drie pony’s, drie loopeenden en  een clubje kippen. Er worden rondleidingen gegeven over t hele bedrijf.  Er zijn verschillende trekkers en werktuigen te zien die we in de graswinning en de akkerbouw gebruiken.

Waar zijn jullie t meest trots op?

Wij gaan niet voor de hoogste rentabiliteit maar genieten meer van een bedrijf dat in balans is. We zijn trots op dit gemengde bedrijf waarin we een mooie kringloop hebben met de geiten en de akkerbouw. We geven onze geiten een gevarieerd menu zonder erg hoge input van buiten het bedrijf.

Activiteiten:

  • Geitenmelk en geitenvlees proeven
  • Kaasverkoop
  • Lammetjes knuffelen
  • Op de foto op een rode tractor
  • Rondleiding