Familie Rotteveel

Melkveehouderij en boerderijcamping

De Woutrinahoeve is een melkveehouderij in de polder van Stellendam. We melken gemiddeld 85 koeien, 2x per dag in een zij-aan-zij melkstal. Er zijn ook nog zo’n 50 pinken en kalfjes aanwezig op het bedrijf.

Een klein deel van de melk wordt zelf verwerkt tot o.a yoghurt en verschillende soorten vla, welke verkocht worden via een automaat. Ook hebben we sinds een paar maanden een melktap, waar 7 dagen in de week, verse rauwe melk getapt kan worden.

Naast de melkveehouderij is er een boerderijcamping, waar naast ‘gewoon’ kamperen, een pipowagen en een oldtimer caravan gehuurd kunnen worden.

  • Wat is er te zien?

Er kan overal op het bedrijf rond gekeken worden, van de melkstal tot de jongveestal, waar de kalfjes staan.

  • Veearts Casper Hoek is aanwezig om het een en ander uit te leggen over de koegezondheid.
  • Dennis Orgers is met zijn net opgerichte Meesterlijke BBQ aanwezig om de heerlijkste stukken vlees te grillen op zijn zelf gemaakte BBQ.
  • Er wordt op de dijk een uitkijkpunt gemaakt, waar men vogels kan kijken en informatie kan krijgen over het natuurgebied ‘de Slikken van Flakkee’, waar de boerderij aan grenst.

Dit wordt mogelijk gemaakt door: IVN Goeree-Overflakkee in samenwerking met Staatsbosbeheer.

  • Waar ben je het meest trots op?

Het meeste trots zijn we op het feit, dat we al het werk rond kunnen zetten als een echt familiebedrijf, dus weinig hulp van buitenaf. Het werk is nooit echt klaar, maar je bent wel altijd in de buurt van je gezin. Dat én altijd lekker in en met de natuur bezig zijn, geeft heel veel voldoening.

Arjan & Corine Rotteveel (kinderen Jop, Mijs, Teun en Fien)