Kom kijken, proeven, dieren aaien en het platteland beleven!

Korenmolen De Korenbloem Molendijk 101 3255 AM Oude-Tonge

Wat kun je vertellen over het bedrijf?

Molen de Korenbloem heeft een behoorlijk lange geschiedenis! Wel 276 jaar geleden werd aan de Molendijk de eerste steen gelegd voor de nieuw te bouwen molen, nadat de vorige, een houten versie, in 1748 omwaaide. Deze molen moest niet alleen tarwe malen, maar ook haver tot gort pellen; enkele sporen hiervan zijn nog duidelijk te zien. Na een aantal verschillende eigenaren kwam de molen in bezit van de molenaarsfamilie Van Schelven. Lange tijd werd hier tarwe gemalen tot meel en later werd er ook tarwe ontsmet in de molen. Ondertussen was het 1988 en verkeerde de molen in slechte staat. Molenstichting Goeree-Overflakkee werd eigenaar van de molen en restaureerde hem om hem voor de toekomst te bewaren! Na de restauratie liet de vrijwillig molenaar Henk Star de molen draaien in zijn vrije tijd. In 2021 is het molenaarschap overgedragen aan Tim Grootenboer. Na enig onderhoudswerk was de molen weer geheel in maalvaardige staat en wordt er vandaag de dag weer als vanouds tarwe gemalen, dat te verkrijgen is in de molen of de naastgelegen winkel.

Wat is er te zien?

Wij laten de werking van de molen zien. Daarnaast verzorgen we een bakje koffie, thee en een plakje molencake. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om een zakje meel mee te nemen voor thuis.

Te doen:

  • Bekijk de molen
  • Koffie, thee en molencake
  • Vers meel te koop

 

 

Waar zijn jullie het meest trots op

Dat is een goede vraag. Als ik ergens trots op ben, zijn het toch wel de vrijwilligers rond de molen. Ik ben hier alleen begonnen, en ondertussen hebben we een enthousiaste club van jong tot oud die zich stuk voor stuk inzetten voor de molen. En ja, daar ben ik echt super trots op!