Klaas en Marianne Kok

Melkveehouderij de Tilse knip is een melkveebedrijf dat net buiten het dorp Stad aan ‘t Haringvliet ligt. 14 jaar geleden zijn wij vanuit de Alblasserwaard naar Goeree-Overflakkee verhuisd om ons bedrijf hier verder voort te zetten. We hebben op ons bedrijf een 130 melkkoeien en 70 stuks jongvee en verder nog 13 schapen. De koeien worden gemolken in een zij aan zij melkstal waar er 24 tegelijk gemolken kunnen worden. In de zomermaanden lopen de koeien lekker buiten. Onze melk wordt opgehaald en gaat naar Vreugdenhil Dairyfoods en wordt verwerkt tot melkpoeder wat in tal van producten gebruikt wordt. Het oudere jongvee loopt in de zomermaanden in een natuurgebied net zoals de schapen die al lammetjes hebben op Tweede Paasdag

Wat is er te zien

De melkkoeien en waar ze gemolken worden en hoe de melkstal werkt.  En kan je zien hoe de koeien gehuisvest zijn, wat ze zoal eten en wat er allemaal van melkpoeder gemaakt wordt. Dierenartsenpraktijk de Wurft is aanwezig om al uw vragen te beantwoorden over de koe en hoe het maagdarmstelsel van de koe in elkaar zit. Heeft u een vraag voor de dierenarts, stel hem gerust! En er zijn al lammetjes waar lekker mee geknuffeld kan worden.

Extra

  • Kleurhoek
  • Een skelterbaan
  • Koffie, wat te eten en een ijsje

Waar zijn jullie het meest trots op

Het meest trots ben ik op dat wij het met z’n allen als gezin doen ….een echt familiebedrijf, iedereen helpt hier mee. De boerin en de kinderen, ze weten allemaal wat er leeft op het bedrijf en als het oogsttijd is helpen ze ook allemaal mee. Ook ben ik trots op dat 1 van de kinderen het bedrijf wil voortzetten .