Ha-Vo landbouw en zo ..

Wat kun je vertellen over het bedrijf?

Ons bedrijf is gevestigd in Ouddorp. Hier hebben we veel kleine percelen. We telen bijvoorbeeld: vroege aardappelen, plant uien, sjalotten, gladiolen en sierfruit. Verder telen we nog late aardappelen (veel voor de thuis verkoop), gladiolen en sierfruit voor de bloemenveiling, Oost-Indische kers en Nieuw-Zeelandse spinazie voor zaad, dit gebeurt vaak op de wat grotere percelen buiten het dorp. Met veel enthousiasme zijn we dagelijks bezig met het verzorgen en verwerken van onze verschillende gewassen.

Waar ben je trots op?

Op ons bedrijf wat we in ruim 10 jaar opgebouwd hebben met veel hulp van familie en vrienden en het team van medewerkers. Ook zijn we trots op onze eigengemaakte machines en wagens. We hebben een groot divers aan gewassen, waar veel handwerk aan te pas komt.

Wat is er te zien?

Onze vroege aardappel teelt van ploegen tot oogsten. Diverse landbouw machines zoals onze zelfontworpen spinaziezaad opschepmachine, tractoren, onze eigengemaakte sierfruit waslijn. Een bioscoopje met filmpjes over diverse werkzaamheden van ons bedrijf. Door het bedrijf heen word een speurtocht uitgezet. Er kan geknuffeld worden met verschillende jonge dieren. U kunt deze dag uw patat zelf snijden en eten. Voor de kinderen zijn er diverse boerderij spelletjes, spelen in de stro hoek, een springkussen en kun je jezelf laten schminken.

Extra:

  • Vroege aardappelteelt van poten tot oogsten
  • Speurtocht door het bedrijf
  • Boerderij dieren knuffelen
  • Afweegwedstrijdje aardappelen
  • Eet uw zelf gesneden patat
  • Boerderij spelletjes, schminken, de geweldige stro hoek en een springkussen
  • Neem van al onze gewassen 1 bol/zaadje mee voor thuis {leuk voor kids}.