VERANTWOORD GETEELD MET PASSIE VERPAKT

Handelskwekerij Van Rossum is opgericht in 1986 aan de Eerste Noordboutweg in Ooltgensplaat. Wij zijn destijds begonnen met de verwerking van 15 ha witlof per jaar. Vandaag de dag is dit uitgegroeid tot circa 50 ha. per jaar. Dat is ongeveer 1,3 miljoen kilo witlof per jaar. Wij zijn trots om iedere week gezonde witlof te leveren aan onze klanten. Onze witlof wordt voornamelijk geëxporteerd naar Italië, maar uiteraard leveren wij ook aan diverse supermarkten in Nederland.

Sinds vorig jaar wekken wij een groot deel van onze eigen stroom op door middel van ongeveer 1100 m2 zonnepanelen op het dak van ons bedrijf in Ooltgensplaat. Al onze witlof afvalstromen (witlof wortels en blad) wordt gebruikt als veevoer om zo voedselverspilling te minimaliseren en het milieu zo min mogelijk te belasten. Zo zijn ook wij groen bezig.

Daarnaast hebben we in Oude-Tonge een koelhuis waarin we tuinbouw en akkerbouw producten voor andere bedrijven koelen en opslaan.

Op ons bedrijf in Ooltgensplaat is tijdens Kijk bij de Boer 2017 te zien hoe wij witlof telen en wat daar allemaal bij komt kijken. Ook laten wij u graag kennis maken met diverse culinaire witlof gerechten.  U bent van harte welkom een proefje te komen nemen!

home Handelskwekerij van Rossum
adres 1e Noordboutweg 4

3247 LT Ooltgensplaat

mail
 www.handelskwekerijvanrossum.nl

krossum@xs4all.nl